Královská žebra

22 Kořenící směsi
45,00 Kč
45,00 Kč

Tahle směs koření je tajemstvím šťavnatých a aromatických žebírek. Lze použít jak k marinování, tak k přímému posypání masa před pečením. Pro maximální prolnutí chutí a křehkost masa doporučujeme žebra pomalu péct, a nechat tak koření, aby proniklo do každého sousta této královské pochoutky.

Složení: mořská sůl max 18%, paprika, česnek, kurkuma, zázvor, pepř bílý a černý

Více informací
Množství
Počet
5+ položek Skladem

Dostupná doprava
  • GLS doručení na adresu Zdarma
  • Do 1 - 3 pracovních dní

  • GLS Parcel Shop Zdarma
  • Do 1 - 3 pracovních dní

  • Zásilkovna Zdarma
  • Do 1 - 3 pracovních dní

  • Osobní odběr - Rosmarinus, Soukenická 41, Český Krumlov Zdarma
  • Do 1 - 3 pracovních dní

  • Osobní odběr - Rosmarinus, Husova 61, Vlachovo Březí Zdarma
  • Do 1 - 3 pracovních dní

  • Osobní odběr - Jeronýmova 3, Č. Budějovice (není možná dobírka) Zdarma
  • Do 3 - 5 pracovních dní

Jsem Bohyně roll-on ZDARMA od 2 800 Kč

1. Recept

Královská žebra na grilu

Náročnost: střední

Doba přípravy: 3 hodiny + marinování přes noc

Ingredience:

  • 1 kg vepřových žeber
  • 1 lžíce Královské směsi koření
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 2 lžíce worcesterové omáčky
  • Olivový olej

Postup:

  1. Ve velké míse smíchejte Královskou směs koření, hnědý cukr, jablečný ocet a worcesterovou omáčku.
  2. Žebra potřete olivovým olejem a poté je rovnoměrně obalte připravenou marinádou.
  3. Přikryjte je a nechte marinovat v chladničce přes noc.
  4. Žebra vyjměte z chladničky a nechte je přijít na pokojovou teplotu.
  5. Grilujte na středním ohni, občas otáčejte a potírejte zbytkem marinády, asi 2-3 hodiny, dokud nejsou měkká a křupavá.
  6. Podávejte s čerstvým coleslaw salátem nebo grilovanou zeleninou.

2. Recept

Pomalu pečená královská žebra

Náročnost: snadná

Doba přípravy: 4 hodiny

Ingredience:

  • 1 kg vepřových žeber
  • 1 lžíce Královské směsi koření
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 250 ml piva nebo hovězího vývaru
  • 2 lžíce javorového sirupu

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 120°C.
  2. Žebra potřete olivovým olejem a rovnoměrně je osolte Královskou směsí koření.
  3. Vložte žebra do pekáče a přidejte pivo nebo vývar. Pekáč přikryjte alobalem.
  4. Pečte v troubě 3 hodiny, poté alobal sundejte a žebra potřete javorovým sirupem.
  5. Zvyšte teplotu na 200°C a pečte dalších 30 minut, aby se vytvořila křupavá kůrčička.
  6. Podávejte s bramborovým pyré nebo vaší oblíbenou přílohou.

2 VARIANTY BALENÍ:

Ekonomické (odměrky):

Odměrky s kořením Vám nasypeme do papírového sáčku, jak byste dostali koření na trhu. Sáček bude označen nálepkou s názvem koření. Vaše koření po doručení doporučujeme přesypat do kořenky nebo uzavíratelné dózy, aby neztrácelo na kvalitě. Tato možnost se doporučuje pro doplnění domácích zásob.

Dárkové balení (doypack):

Koření Vám zašleme v dárkovém znovuuzavíratelném doypack sáčku s průhledným okénkem. Sáček vypadá moc pěkně, navíc v něm Vaše koření vydrží dlouho čerstvé a voňavé. Sáček lze opakovaně dosypávat. Tuto možnost volte, pokud nemáte k dispozici jiné uzavíratelné uskladnění koření nebo jej chcete věnovat jako dárek.

Za výrobek odpovídá: Rosmarinus s. r. o., Rudolfovská 422/122, České Budějovice

Uchovávejte v suchu a temnu. Datum minimální trvanlivosti vždy uvedeno na obale.

Komentáře (0)

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

4 dalších produktů ve stejné kategorii: