- skladem
Královská žebra
22 Kořenící směsiTahle směs koření je tajemstvím šťavnatých a aromatických žebírek. Lze použít jak k marinování, tak k přímému posypání masa před pečením. Pro maximální prolnutí chutí a křehkost masa doporučujeme žebra pomalu péct, a nechat tak koření, aby proniklo do každého sousta této královské pochoutky.
Složení: mořská sůl max 18%, paprika, česnek, kurkuma, zázvor, pepř bílý a černý
Více informací1. Recept
Královská žebra na grilu
Náročnost: střední
Doba přípravy: 3 hodiny + marinování přes noc
Ingredience:
- 1 kg vepřových žeber
- 1 lžíce Královské směsi koření
- 2 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce jablečného octa
- 2 lžíce worcesterové omáčky
- Olivový olej
Postup:
- Ve velké míse smíchejte Královskou směs koření, hnědý cukr, jablečný ocet a worcesterovou omáčku.
- Žebra potřete olivovým olejem a poté je rovnoměrně obalte připravenou marinádou.
- Přikryjte je a nechte marinovat v chladničce přes noc.
- Žebra vyjměte z chladničky a nechte je přijít na pokojovou teplotu.
- Grilujte na středním ohni, občas otáčejte a potírejte zbytkem marinády, asi 2-3 hodiny, dokud nejsou měkká a křupavá.
- Podávejte s čerstvým coleslaw salátem nebo grilovanou zeleninou.
2. Recept
Pomalu pečená královská žebra
Náročnost: snadná
Doba přípravy: 4 hodiny
Ingredience:
- 1 kg vepřových žeber
- 1 lžíce Královské směsi koření
- 2 lžíce olivového oleje
- 250 ml piva nebo hovězího vývaru
- 2 lžíce javorového sirupu
Postup:
- Předehřejte troubu na 120°C.
- Žebra potřete olivovým olejem a rovnoměrně je osolte Královskou směsí koření.
- Vložte žebra do pekáče a přidejte pivo nebo vývar. Pekáč přikryjte alobalem.
- Pečte v troubě 3 hodiny, poté alobal sundejte a žebra potřete javorovým sirupem.
- Zvyšte teplotu na 200°C a pečte dalších 30 minut, aby se vytvořila křupavá kůrčička.
- Podávejte s bramborovým pyré nebo vaší oblíbenou přílohou.
2 VARIANTY BALENÍ:
Ekonomické (odměrky):
Odměrky s kořením Vám nasypeme do papírového sáčku, jak byste dostali koření na trhu. Sáček bude označen nálepkou s názvem koření. Vaše koření po doručení doporučujeme přesypat do kořenky nebo uzavíratelné dózy, aby neztrácelo na kvalitě. Tato možnost se doporučuje pro doplnění domácích zásob.
Dárkové balení (doypack):
Koření Vám zašleme v dárkovém znovuuzavíratelném doypack sáčku s průhledným okénkem. Sáček vypadá moc pěkně, navíc v něm Vaše koření vydrží dlouho čerstvé a voňavé. Sáček lze opakovaně dosypávat. Tuto možnost volte, pokud nemáte k dispozici jiné uzavíratelné uskladnění koření nebo jej chcete věnovat jako dárek.
Za výrobek odpovídá: Rosmarinus s. r. o., Rudolfovská 422/122, České Budějovice
Uchovávejte v suchu a temnu. Datum minimální trvanlivosti vždy uvedeno na obale.