Perníkové koření

438 Kořenící směsi
42,00 Kč
42,00 Kč

Perníkové koření představuje aromatickou směs speciálně mletých koření bez kypřícího prášku, která je nezbytná pro dokonalý perník. Tato směs oživí chuť a vůni nejen vánočního a čajového pečiva, ale je skvělá i pro přípravu sušenek a dalších sladkostí, kterým chcete dodat typicky vánoční nádech.

Složení: skořice, koriandr, hřebíček, pomerančová kůra, anýz, nové koření, citronová kůra, badyán, kardamom

Více informací
Množství
Počet
5+ položek Skladem

Dostupná doprava
  • GLS Parcel Shop Zdarma
  • Do 1 - 3 pracovních dní

  • GLS doručení na adresu Zdarma
  • Do 1 - 3 pracovních dní

  • Zásilkovna Zdarma
  • Do 1 - 3 pracovních dní

  • PPL Parcelshop Zdarma
  • Do 1 - 3 pracovních dní

  • PPL doručení na adresu Zdarma
  • Do 1 - 3 pracovních dní

  • Osobní odběr - Rosmarinus, Soukenická 41, Český Krumlov Zdarma
  • Do 1 - 3 pracovních dní

  • Osobní odběr - Rosmarinus, Husova 61, Vlachovo Březí Zdarma
  • Do 1 - 3 pracovních dní

  • Osobní odběr - Jeronýmova 3, Č. Budějovice (není možná dobírka) Zdarma
  • Do 3 - 5 pracovních dní

Jsem Bohyně roll-on ZDARMA od 2 800 Kč

1. Recept

Jednoduché perníčky

Náročnost: snadná

Doba přípravy: 30 minut + chlazení těsta

Ingredience:

  • 350 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 100 g másla
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžíce směsi perníkového koření

Postup:

  1. V míse smícháme mouku s cukrem a perníkovým kořením.
  2. Přidáme vejce, med a rozpuštěné máslo a vypracujeme hladké těsto.
  3. Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladu odpočinout alespoň 1 hodinu.
  4. Předehřejeme troubu na 180°C.
  5. Vykrajujeme libovolné tvary a pokládáme na plech s pečicím papírem.
  6. Pečeme 8-10 minut, dokud nejsou zlatavé.
  7. Necháme vychladnout a podle chuti ozdobíme polevou nebo posypeme cukrem.

2. Recept

Perníkový cheesecake

Náročnost: střední

Doba přípravy: 2 hodiny + chlazení

Ingredience:

  • 200 g perníčků
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 g moučkového cukru
  • 3 vejce
  • 1 lžíce směsi perníkového koření
  • Želatina podle návodu na obalu

Postup:

  1. Perníčky nadrobíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Tuto směs rozprostřeme jako korpus do formy a uchováme v chladu.
  2. V míse šleháme tvaroh s cukrem, vejci, smetanou a perníkovým kořením do hladké směsi.
  3. Želatinu připravíme podle návodu a vmícháme do tvarohové směsi.
  4. Smetanovou směs nalijeme na korpus a necháme v chladu ztuhnout alespoň 4 hodiny, nejlépe přes noc.
  5. Před podáváním ozdobíme šlehačkou a perníčky.

2 VARIANTY BALENÍ:

Ekonomické (odměrky):

Odměrky s kořením Vám nasypeme do papírového sáčku, jak byste dostali koření na trhu. Sáček bude označen nálepkou s názvem koření. Vaše koření po doručení doporučujeme přesypat do kořenky nebo uzavíratelné dózy, aby neztrácelo na kvalitě. Tato možnost se doporučuje pro doplnění domácích zásob.

Dárkové balení (doypack):

Koření Vám zašleme v dárkovém znovuuzavíratelném doypack sáčku s průhledným okénkem. Sáček vypadá moc pěkně, navíc v něm Vaše koření vydrží dlouho čerstvé a voňavé. Sáček lze opakovaně dosypávat. Tuto možnost volte, pokud nemáte k dispozici jiné uzavíratelné uskladnění koření nebo jej chcete věnovat jako dárek.

Za výrobek odpovídá: Rosmarinus s. r. o., Rudolfovská 422/122, České Budějovice

Uchovávejte v suchu a temnu. Datum minimální trvanlivosti vždy uvedeno na obale.

Komentáře (0)

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

4 dalších produktů ve stejné kategorii: