Ryba na bylinkách
42 Kořenící směsiTato pečlivě vybraná bylinková směs je určena pro dokonalé dochucení pečených a grilovaných ryb. Má schopnost zdůraznit a rozvinout delikátní chuť rybího masa, a to zejména u oblíbených druhů jako je pstruh nebo candát. S touto směsí přinášíte na stůl vždy dokonale ochucené a aromatické rybí pochoutky.
Složení: mořská sůl max. 12%, česnek, cibule, petržel, bílý pepř, oregano, bazalka, celer, saturejka, bobkový list
Více informací1. Recept
Bylinková ryba pečená v troubě
Náročnost: snadná
Doba přípravy: 25 minut
Ingredience:
- 4 filety bílé ryby (např. treska, tilapie)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce směsi koření "Ryba na bylinkách"
- 1 citron, plátky
- Sůl a černý pepř podle chuti
Postup:
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Ryby osolte a opepřete, poté je potřete olivovým olejem a posypte směsí koření "Ryba na bylinkách".
- Filety položte na plech vyložený pečicím papírem a na každou filetu dejte jeden nebo dva plátky citronu.
- Pečte v troubě 15–20 minut, nebo dokud ryba není upečená a snadno se rozpadá.
- Podávejte s vařenou zeleninou nebo salátem.
2. Recept
Grilovaná ryba na bylinkách
Náročnost: střední
Doba přípravy: 35 minut
Ingredience:
- 4 filety bílé ryby (např. losos, pstruh)
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce směsi koření "Ryba na bylinkách"
- 2 citrony, šťáva
- 2 stroužky česneku, nasekané
- Sůl a černý pepř podle chuti
- Bylinky pro ozdobu (např. petrželka, kopr)
Postup:
- Ryby osolte a opepřete, poté je promíchejte v marinádě z olivového oleje, citronové šťávy, česneku a směsi koření "Ryba na bylinkách". Nechte marinovat alespoň 15 minut.
- Gril předehřejte na středně vysokou teplotu a lehce jej namažte olejem.
- Grilujte rybu přibližně 4–5 minut z každé strany, nebo dokud není ryba křupavá a uvnitř dokonale upečená.
- Grilovanou rybu podávejte s čerstvými bylinkami a plátky citronu.
2 VARIANTY BALENÍ:
Ekonomické (odměrky):
Odměrky s kořením Vám nasypeme do papírového sáčku, jak byste dostali koření na trhu. Sáček bude označen nálepkou s názvem koření. Vaše koření po doručení doporučujeme přesypat do kořenky nebo uzavíratelné dózy, aby neztrácelo na kvalitě. Tato možnost se doporučuje pro doplnění domácích zásob.
Dárkové balení (doypack):
Koření Vám zašleme v dárkovém znovuuzavíratelném doypack sáčku s průhledným okénkem. Sáček vypadá moc pěkně, navíc v něm Vaše koření vydrží dlouho čerstvé a voňavé. Sáček lze opakovaně dosypávat. Tuto možnost volte, pokud nemáte k dispozici jiné uzavíratelné uskladnění koření nebo jej chcete věnovat jako dárek.
Za výrobek odpovídá: Rosmarinus s. r. o., Rudolfovská 422/122, České Budějovice
Uchovávejte v suchu a temnu. Datum minimální trvanlivosti vždy uvedeno na obale.