- skladem
Mleté maso
31 Kořenící směsiTato delikátní kořenící směs je ideálním doplňkem pro vaše karbanátky a mleté masové pokrmy. Dodá jim dokonalé kořeněné nuance a zvýrazní jejich přirozenou chuť, zatímco zůstává jemná a nepronikavá. Využijte ji pro přípravu lahodných jídel, které potěší celou rodinu.
Složení: mořská sůl max. 15%, pepř, česnek, majoránka, kmín, cibule
Více informací1. Recept
Výborné italské Bolognese
Náročnost: střední
Doba přípravy: 1 hodina 15 minut
Ingredience:
- 500 g hovězího mletého masa
- 1 lžíce směsi koření na mleté maso
- 1 velká cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 mrkev, nakrájená na malé kousky
- 2 lžíce tomatového protlaku
- 400 g konzervovaných rajčat v kusech
- 250 ml červeného vína
- 250 ml hovězího vývaru
- Oliva extra panenský olej
Postup:
- V hrnci na středním ohni rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli s mrkví, dokud nezměknou.
- Přidejte česnek a mleté maso, osmažte dohněda.
- Přimíchejte koření na mleté maso, tomatový protlak a nechte chvilku smažit.
- Zalijte vínem a nechte alkohol vyvařit.
- Přidejte rajčata a hovězí vývar, přiveďte k varu, pak snižte teplotu a nechte pomalu vařit 45 minut.
- Podávejte s vaší oblíbenou těstovinou a posypte strouhaným parmazánem.
2. Recept
Mleté masové kuličky ve smetanové omáčce
Náročnost: snadná
Doba přípravy: 40 minut
Ingredience:
- 500 g mletého vepřového nebo smíšeného masa
- 1 lžíce směsi koření na mleté maso
- 1 vejce
- 50 g strouhanky
- 200 ml hovězího vývaru
- 200 ml smetany na vaření
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce olivového oleje
- Čerstvý petrželový list pro ozdobu
Postup:
- V míse smíchejte mleté maso s kořením na mleté maso, vejcem a strouhankou a vytvořte malé kuličky.
- Na pánvi na středním ohni rozehřejte olej a opékejte kuličky dozlatova ze všech stran.
- Přilijte hovězí vývar a smetanu, přidejte hořčici a promíchejte.
- Ztlumte oheň a duste pod pokličkou 20 minut, občas promíchejte.
- Podávejte s vaší oblíbenou přílohou, např. s vařenými brambory nebo rýží a ozdobte petrželí.
2 VARIANTY BALENÍ:
Ekonomické (odměrky):
Odměrky s kořením Vám nasypeme do papírového sáčku, jak byste dostali koření na trhu. Sáček bude označen nálepkou s názvem koření. Vaše koření po doručení doporučujeme přesypat do kořenky nebo uzavíratelné dózy, aby neztrácelo na kvalitě. Tato možnost se doporučuje pro doplnění domácích zásob.
Dárkové balení (doypack):
Koření Vám zašleme v dárkovém znovuuzavíratelném doypack sáčku s průhledným okénkem. Sáček vypadá moc pěkně, navíc v něm Vaše koření vydrží dlouho čerstvé a voňavé. Sáček lze opakovaně dosypávat. Tuto možnost volte, pokud nemáte k dispozici jiné uzavíratelné uskladnění koření nebo jej chcete věnovat jako dárek.
Za výrobek odpovídá: Rosmarinus s. r. o., Rudolfovská 422/122, České Budějovice
Uchovávejte v suchu a temnu. Datum minimální trvanlivosti vždy uvedeno na obale.