Ratatouille

40 Kořenící směsi
46,00 Kč
46,00 Kč
S DPH

Tato směs koření je speciálně vytvořena pro přípravu klasického francouzského ratatouille, jehož hlavními ingrediencemi jsou paprika, rajčata, lilek a cuketa. Kořenící směs dodá zelenině výrazný a bohatý chuťový profil, který z krásně zbarveného ratatouille udělá skutečný kulinářský zážitek.

Složení: sůl max. 15%, sušená rajčata, česnek, cibule, paprika, pepř, bazalka, tymián, oregano, rozmarýn, majoránka, hořčice, kmín

Více informací
Množství
Množství
5+ položek skladem

Dostupná doprava
  • Zásilkovna 79,00 Kč
  • Do 1 - 3 pracovních dní

  • GLS Parcel Shop 69,00 Kč
  • Do 1 - 3 pracovních dní

  • GLS doručení na adresu 129,00 Kč
  • Do 1 - 3 pracovních dní

  • Osobní odběr - Rosmarinus, Soukenická 41, Český Krumlov Zdarma
  • Do 1 - 3 pracovních dní

  • Osobní odběr - Rosmarinus, Husova 61, Vlachovo Březí Zdarma
  • Do 1 - 3 pracovních dní

  • Osobní odběr - Jeronýmova 3, Č. Budějovice (není možná dobírka) Zdarma
  • Do 3 - 5 pracovních dní

Bohyně ZDARMA od 2 800 Kč

1. Recept

Klasické ratatouille

Náročnost: snadná

Doba přípravy: 45 minut

Ingredience:

  • 1 lilek, nakrájený na kostičky
  • 2 cukety, nakrájené na kostičky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 2 rajčata, nakrájená na kostičky
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce směsi koření "Ratatouille"
  • Sůl a černý pepř podle chuti

Postup:

  1. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte česnek, papriky, lilky a cukety, smažte asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne.
  3. Přimíchejte rajčata a koření "Ratatouille".
  4. Ochutnejte solí a pepřem a vařte na mírném ohni dalších 15 minut.
  5. Podávejte teplé jako přílohu nebo jako hlavní jídlo s křupavým chlebem.

2. Recept

Zapečené ratatouille

Náročnost: střední

Doba přípravy: 1 hodina 30 minut

Ingredience:

  • 1 lilek, tenké plátky
  • 2 cukety, tenké plátky
  • 1 žlutá paprika, tenké plátky
  • 1 červená paprika, tenké plátky
  • 4 rajčata, tenké plátky
  • Pro omáčku:
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nadrobno nakrájená
    • 3 stroužky česneku, nasekané
    • 400 g plechovky krájených rajčat
    • 2 lžíce směsi koření "Ratatouille"
    • Sůl a černý pepř podle chuti
  • Olivový olej na potření

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Na pánvi na olivovém oleji osmahněte cibuli, dokud nebude sklovitá. Přidejte česnek a krájená rajčata, koření "Ratatouille", sůl a pepř a vařte, dokud omáčka nezhoustne.
  3. Omáčku rovnoměrně rozetřete po dně pekáčku.
  4. Plátky lilků, cuket, paprik a rajčat střídavě řaďte nad omáčkou, překrývejte je jako šupiny na rybě.
  5. Zakápněte plátky zeleniny olivovým olejem a přikryjte alobalovým papírem.
  6. Pečte v troubě 45 minut, poté odstraňte alobal a pečte dalších 30 minut, dokud zelenina nezačne chytat barvu.
  7. Nechejte před podáváním odpočinout 10 minut.

2 VARIANTY BALENÍ:

Ekonomické (odměrky):

Odměrky s kořením Vám nasypeme do papírového sáčku, jak byste dostali koření na trhu. Sáček bude označen nálepkou s názvem koření. Vaše koření po doručení doporučujeme přesypat do kořenky nebo uzavíratelné dózy, aby neztrácelo na kvalitě. Tato možnost se doporučuje pro doplnění domácích zásob.

Dárkové balení (doypack):

Koření Vám zašleme v dárkovém znovuuzavíratelném doypack sáčku s průhledným okénkem. Sáček vypadá moc pěkně, navíc v něm Vaše koření vydrží dlouho čerstvé a voňavé. Sáček lze opakovaně dosypávat. Tuto možnost volte, pokud nemáte k dispozici jiné uzavíratelné uskladnění koření nebo jej chcete věnovat jako dárek.

Za výrobek odpovídá: Rosmarinus s. r. o., Rudolfovská 422/122, České Budějovice

Uchovávejte v suchu a temnu. Datum minimální trvanlivosti vždy uvedeno na obale.

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

16 dalších produktů ve stejné kategorii:

Komentáře (0)