Sledujte nás na Facebooku
Podkategorie
Gruzínská směs na dušené, pečené maso, na minutky i na ryby. Složení: česnek, koriandr, celer, pískavice, petržel list, kopr, paprika sladká, paprika ostrá, sůl max 20%
Úžasná aromatická bylina, která díky své výraznosti dokáže nahrazovat v jídlech sůl, proto se hodí při různých dietách na dochucení jídla. Používejte proto střídmě a uvidíte, že se bez ní brzy v kuchyni neobejdete. Hodí se do masitých pokrmů, k luštěninám, do zelí či kapusty. Působí příznivě proti nadýmání.
Pikantní směs na těstoviny, ale i saláty nebo pizzu. Složení: sůl max. 16%, česnek, cibule, pepř, paprika, petržel, oregano, chilli
Tato výběrová mletá skořice se nejčastěji používá do různých moučníků, jako je perník, čajové pečivo, dále se výborně hodí na posypání palačinek s cukrem. Skořice snižuje krevní tlak, zlepšuje trávení a urychluje metabolismus. Nebojte se s ní "pocukrovat" i domácí cappuccino.
Lahodná směs na pečené i grilované kuřátko. Složení: zázvor, kmín, rozmarýn, bazalka, tymián
Rozmarýn je středomořská aromatická bylina, lehce nahořklá, připomínající eukalyptus. Výborně se hodí jak k pečenému masu, tak do rajských omáček. Nezaměnitelnou chuť dá salátu i těstovinám. Náš rozmarýn patří k nejkvalitnějším dostupným na českém trhu.
Na tradiční české bramborové placky, vhodné i do polévky. Složení: sůl 25%, česnek, cibule pepř, ml. kmín, majoránka, medvědí česnek
Pískavice nebo také řecké seno je velmi oblíbená v asijské a indické kuchyni. Je významnou součástí mnoha směsí jako například indické kari nebo čubrica. Hodí se k aromatizaci sýrů. Pískavice má mnoho vitamínů, minerálů a bílkovin, používá se také často jako léčivka.
Oblíbená česká bylina v té nejvyšší dostupné kvalitě nabízí v kuchyni mnoho využití. Hodí se do polévek, omáček, nádivek, velmi oblíbená je také ve středomořské kuchyni. Petrželkou můžete i na závěr ozdobit Vaše jídlo.
Směs koření do těsta pro výborný domácí chléb. Složení: kmín, koriandr, fenykl
Černý pepř patří všeobecně k nejoblíbenějšímu a nejrozšířenějšímu koření na celém světě. Má výraznou štiplavou až pálivou chuť, hodí se k dokořenění různých mas, ale i například polévek a salátů.
Lehce pikantní směs na čínu a jiné masové směsi. Složení: sůl max. 20%, kurkuma, chilli, pepř, koriandr, badyán, paprika, skořice, kardamom, hřebíček, zázvor, cumin, muškátový ořech
Oregano nebo také dobromysl je významnou součástí oblíbených středomořských směsí. Hodí se k těstovinám nebo na pizzu. Zajímavě také zvýrazní chuť kuřecího nebo telecího masa.
Pikantní námořnická směs na pečená a grilovaná masa. Složení: sůl max 19%, pepř, paprika, cibule, kari, hořčice, kmín, zázvor, chilli, rozmarýn, saturejka
Nové koření chutí připomíná něco mezi černým pepřem, muškátovým oříškem, skořicí a hřebíčkem. Bývá základem mnoha masových jídel, spolu s pepřem a bobkovým listem tvoří základ na kvalitní polévku. Doporučujeme také ke zvěřině.
Bylina s jemnou chutí po česneku. Velmi se hodí například do pomazánek, bylinkového másla nebo smetanových polévek.
Nepálivá směs k nakládání a grilování mas. Složení: paprika, česnek, cibule, kmín, kurkuma, hořčice, rozmarýn, pepř, šalvěj, špetka chilli
Bazalka je velmi oblíbená obzvlášť v italské a francouzské kuchyni, je nedílnou součástí koření na pizzu, u nás se přidává do polévek, nádivek nebo paštik. Naše bazalka patří k tříděným, proto je nejvyšší kvality.
Aromatická směs na zeleninu všeho druhu. Hodí se na grilovanou, ale i dušenou zeleninou. Taktéž zvýrazní chuť polévky. Složení: sůl. max. 23%, paprika, česnek, cibule, pepř černý, rajčatový prášek, tymián, oregano, kmín, petržel, celer, zázvor, kurkuma, hořčice
Výrazná až štiplavá chuť pepře se výborně hodí k masu, ale i do různých omáček a polévek. Výraznější chuť a vůni má podrcený.