- Vyprodáno
Šumavský pstruh
50 Kořenící směsiKoření ideální pro zdůraznění delikátní chuti pečených a grilovaných pstruhů a dalších sladkovodních ryb, připravené s myšlenkou na čistotu a svěžest šumavské přírody.
Složení: mořská sůl max. 30%, kmín drcený, paprika červená drcená, česnek granulovaný, citrónová kůra, kurkuma, tymián, cibule, pepř 4-barevný drcený
Více informací1. Recept
Grilovaný Šumavský pstruh
Náročnost: snadná
Doba přípravy: 20 minut
Ingredience:
- 1 celý pstruh, vyčištěný
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce směsi koření "Šumavský pstruh"
- Plátky citronu pro podávání
- Čerstvé bylinky pro ozdobu (např. petrželka, kopr)
Postup:
- Rybu důkladně opláchněte a osušte.
- Rybu zevnitř i zvenku potřete olivovým olejem a kořením "Šumavský pstruh".
- Gril předehřejte na střední teplotu.
- Rybu položte na gril a grilujte z každé strany 4-5 minut, nebo dokud není maso opečené a snadno se odděluje.
- Podávejte s plátky citronu a ozdobte čerstvými bylinkami.
2. Recept
Pstruh na bylinkách v troubě
Náročnost: střední
Doba přípravy: 40 minut
Ingredience:
- 2 pstruzi, vyčištění
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce směsi koření "Šumavský pstruh"
- 1 citron, nakrájený na tenké plátky
- Čerstvé bylinky (např. tymián, rozmarýn)
Postup:
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Uvnitř i zvenku ryby potřete olivovým olejem a kořením "Šumavský pstruh".
- Do břišní dutiny ryb vložte plátky citronu a bylinky.
- Ryby vložte do pekáče a pečte v troubě 20-25 minut, nebo dokud maso není opečené a snadno se odděluje.
- Pstruhy podávejte s čerstvými bylinkami a kousky citronu.
2 VARIANTY BALENÍ:
Ekonomické (odměrky):
Odměrky s kořením Vám nasypeme do papírového sáčku, jak byste dostali koření na trhu. Sáček bude označen nálepkou s názvem koření. Vaše koření po doručení doporučujeme přesypat do kořenky nebo uzavíratelné dózy, aby neztrácelo na kvalitě. Tato možnost se doporučuje pro doplnění domácích zásob.
Dárkové balení (doypack):
Koření Vám zašleme v dárkovém znovuuzavíratelném doypack sáčku s průhledným okénkem. Sáček vypadá moc pěkně, navíc v něm Vaše koření vydrží dlouho čerstvé a voňavé. Sáček lze opakovaně dosypávat. Tuto možnost volte, pokud nemáte k dispozici jiné uzavíratelné uskladnění koření nebo jej chcete věnovat jako dárek.
Za výrobek odpovídá: Rosmarinus s. r. o., Rudolfovská 422/122, České Budějovice
Uchovávejte v suchu a temnu. Datum minimální trvanlivosti vždy uvedeno na obale.