- Vyprodáno
Chilli papričky celé "Birds eye"
410 Jednodruhové kořeníChilli papričky "Birds Eye" jsou malé, ale extrémně pálivé papričky, které přinášejí intenzivní teplo a výraznou chuť do vašich pokrmů. Pocházejí z Afriky a Asie, kde jsou oblíbené pro svou schopnost obohatit jídla o pikantní nádech. Hodí se do asijské kuchyně, kari, omáček, polévek, nebo pro přípravu domácích chilli olejů a marinád. Jejich ostrá chuť dodá každému jídlu výraznou pálivost, kterou ocení milovníci ostrých pokrmů. Používejte opatrně pro kontrolu pikantnosti.
Více informacíRecept na koření s celými chilli papričkami "Bird's Eye"
Ingredience:
- 5-6 sušených chilli papriček "Bird's Eye" (celé)
- 1 lžíce sušeného oregana
- 1 lžíce sušeného tymiánu
- 1 lžička mletého česneku
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 lžička sušené cibule (vločky nebo prášek)
- 1/2 lžičky mleté papriky (ideálně uzené)
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky soli (volitelné)
Postup:
-
Příprava papriček: Celé chilli papričky "Bird's Eye" dejte do hmoždíře a jemně je rozdrťte. Můžete je také rozemlít v mlýnku na koření, pokud preferujete jemnější konzistenci. Mějte na paměti, že tyto papričky jsou velmi pálivé, takže při manipulaci s nimi buďte opatrní a vyhněte se kontaktu s očima.
-
Smíchání ingrediencí: Ve středně velké misce smíchejte rozdrcené chilli papričky s oreganem, tymiánem, česnekem, černým pepřem, cibulí, paprikou, kmínem a solí (pokud ji používáte). Směs důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience rovnoměrně propojily.
-
Skladování: Připravenou směs uložte do vzduchotěsné nádoby a skladujte na suchém a chladném místě. Směs si zachová svou chuť a aroma po dobu několika měsíců.
Tipy na použití:
- Grilování a pečení: Tuto směs můžete použít jako suchou marinádu na maso, jako je kuře, vepřové nebo hovězí. Stačí směsí potřít maso a nechat ho odležet alespoň 30 minut před grilováním nebo pečením.
- Polévky a omáčky: Přidejte tuto směs do polévek nebo omáček pro extra pikantní chuť. Začněte s menším množstvím a postupně přidávejte podle potřeby.
- Pasta a těstoviny: Směs můžete přidat i do těstovinových pokrmů nebo omáček, kde papričky dodají pokrmům výrazný pálivý nádech.
- Nakládaná zelenina: Směs je skvělá pro přidání do nálevu při nakládání zeleniny, čímž dodáte extra pikantní chuť.
2 VARIANTY BALENÍ:
Ekonomické (odměrky):
Odměrky s kořením Vám nasypeme do papírového sáčku, jak byste dostali koření na trhu. Sáček bude označen nálepkou s názvem koření. Vaše koření po doručení doporučujeme přesypat do kořenky nebo uzavíratelné dózy, aby neztrácelo na kvalitě. Tato možnost se doporučuje pro doplnění domácích zásob.
Dárkové balení (doypack):
Koření Vám zašleme v dárkovém znovuuzavíratelném doypack sáčku s průhledným okénkem. Sáček vypadá moc pěkně, navíc v něm Vaše koření vydrží dlouho čerstvé a voňavé. Sáček lze opakovaně dosypávat. Tuto možnost volte, pokud nemáte k dispozici jiné uzavíratelné uskladnění koření nebo jej chcete věnovat jako dárek.