- skladem
Hříbkové koření (35% hřibů)
398 Kořenící směsiPonořte se do tajů lesa s naším hříbkovým kořením, které je tvořeno z 35% smrkovými hřiby, přinášejících na váš stůl tu pravou lesní atmosféru. Jeho bohatá vůně a skvělá chuť jsou klíčem k nezapomenutelným gastronomickým zážitkům. Ať už připravujete sametovou polévku, omáčku plnou krémové textury, nebo chcete obohatit vaše zeleninové a zapékané pokrmy, toto koření vám dodá ten správný šmrnc. Nebojte se experimentovat a překvapte své chuťové buňky kouzlem hříbků i na křupavém steaku či zlatavém pečeném kuřeti.
Složení: hřib smrkový 35%, koriandr, celer, mrkev, pastiňák, kmín, cibule, pískavice, pepř, mořská sůl (max. 10%)
Více informací1. Recept
Kuřecí prsa na hříbkové omáčce
Náročnost: snadná
Doba přípravy: 30 minut
Ingredience:
- 2 kuřecí prsa
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce směsi koření "Hříbkové koření"
- 250 ml smetany na vaření
- Sůl a černý pepř podle chuti
Postup:
- Kuřecí prsa osolte, opepřete a obalte v "Hříbkovém koření".
- Na pánvi na olivovém oleji opečte kuřecí prsa z obou stran dozlatova.
- Přidejte smetanu a nechte omáčku s kořením pár minut povařit, aby se chutě spojily.
- Kuřecí prsa podávejte s omáčkou a přílohou dle vaší chuti, například s rýží nebo těstovinami.
2. Recept
Pečené brambory s hříbkovým kořením
Náročnost: střední
Doba přípravy: 1 hodina
Ingredience:
- 6 středně velkých brambor
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce směsi koření "Hříbkové koření"
- 2 stroužky česneku, nasekané
- Sůl a černý pepř podle chuti
Postup:
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Brambory omyjte, osušte a nakrájejte na čtvrtky nebo osminy podle velikosti.
- V míse smíchejte olivový olej, "Hříbkové koření", nasekaný česnek, sůl a pepř.
- Přimíchejte brambory, aby byly rovnoměrně pokryté směsí koření.
- Rozložte brambory na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě 40–45 minut, dokud nejsou křupavé a zlatavé.
- Podávejte jako přílohu nebo jako hlavní jídlo s čerstvým salátem.
2 VARIANTY BALENÍ:
Ekonomické (odměrky):
Odměrky s kořením Vám nasypeme do papírového sáčku, jak byste dostali koření na trhu. Sáček bude označen nálepkou s názvem koření. Vaše koření po doručení doporučujeme přesypat do kořenky nebo uzavíratelné dózy, aby neztrácelo na kvalitě. Tato možnost se doporučuje pro doplnění domácích zásob.
Dárkové balení (doypack):
Koření Vám zašleme v dárkovém znovuuzavíratelném doypack sáčku s průhledným okénkem. Sáček vypadá moc pěkně, navíc v něm Vaše koření vydrží dlouho čerstvé a voňavé. Sáček lze opakovaně dosypávat. Tuto možnost volte, pokud nemáte k dispozici jiné uzavíratelné uskladnění koření nebo jej chcete věnovat jako dárek.
Za výrobek odpovídá: Rosmarinus s. r. o., Rudolfovská 422/122, České Budějovice
Uchovávejte v suchu a temnu. Datum minimální trvanlivosti vždy uvedeno na obale.