Akce 4+1 ZDARMA na Aroma kameny i esenciální oleje!🌿

Staročeské na ryby

33 Kořenící směsi
44,00 Kč
44,00 Kč
Množství
5+ položek skladem

Složení: mořská sůl max. 12%, zázvor, rozmarýn, kmín, kurkuma, kardamom, muškátový květ, cibule, bazalka, paprika, chilli, fenykl, citrónová kůra, estragon

Čtěte více

Ponořte se do chutí tradice s touto vyváženou směsí koření, inspirovanou recepturou našich babiček, která je ideální pro zvýraznění a obohacení plné chuti sladkovodních ryb.

1. Recept

Pstruh na grilu

Náročnost: snadná

Doba přípravy: 25 minut

Ingredience:

  • 4 pstruzi, vyčištění
  • 2 lžíce Staročeského koření na ryby
  • 1 citron, nakrájený na plátky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup:

  1. Gril předehřejte na střední teplotu.
  2. Ryby osolte, opepřete a z obou stran potřete Staročeským kořením na ryby.
  3. Do břišní dutiny každého pstruha vložte několik plátků citronu.
  4. Pstruhy potřete olivovým olejem a položte na gril.
  5. Grilujte z každé strany přibližně 6-8 minut, nebo dokud ryba není dobře propečená a kůže je křupavá.

2. Recept

Kapr po staročesku

Náročnost: střední

Doba přípravy: 1 hodina a 20 minut

Ingredience:

  • 1 celý kapr, vyčištění
  • 3 lžíce Staročeského koření na ryby
  • 1 citron, nakrájený na plátky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Bylinky na ozdobu (např. petrželka)

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Kapr osolte a opepřete zevnitř i zvenku.
  3. Rybu zvenku potřete Staročeským kořením na ryby a do břišní dutiny vložte plátky citronu.
  4. Kapr položte do pekáčku, pokapejte olivovým olejem a pečte v troubě 60 minut, nebo dokud není ryba měkká a šťavnatá.
  5. Pečeného kapra ozdobte bylinkami a ihned podávejte.
Recenze (0)

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

4 dalších produktů ve stejné kategorii: