

Gruzínská, jemně pikantní aromatická směs na dušené a pečené maso, grilované kuře nebo šašlik, vhodná do masových směsí.
Složení: česnek, koriandr, celer, pískavice, petržel list, kopr, paprika sladká, paprika ostrá, sůl (max. 18%)
Tip na recept najdete níže
Více informacíAdžika je tradiční koření pocházející ze zemí Kavkazu, především z Gruzie a Arménie. Přesné datum vzniku adžiky není známo, ale první zmínky o ní se datují až do 19. století.
Podle legendy adžiku vynalezl arménský mnich, který hledal nové způsoby, jak ochutit své jídlo. Výsledkem byla pikantní směs pálivých paprik a dalších koření, kterou nazval "adžika". Název adžika pravděpodobně pochází z arménského slova "atz", což znamená sůl, a gruzínského slova "dzhika", což znamená koření.
Postupem času se adžika stala populární nejen v Arménii a Gruzii, ale i v dalších zemích, jako jsou Rusko, Turecko a Írán. Každá země má svou vlastní verzi adžiky, která se liší v použitých kořeních a poměru ingrediencí.
V současné době se adžika vyrábí v mnoha různých variantách, od mírné až po extrémně pálivé. Existuje mnoho receptů na výrobu adžiky, ať už se jedná o tradiční recepty z Kavkazu, nebo moderní verze, které zahrnují nové ingredience a techniky.
Adžika je stále oblíbeným kořením v mnoha částech světa a má silnou historii a tradici spojenou s kavkazskou kuchyní
Za výrobek odpovídá: Rosmarinus s. r. o., Rudolfovská 422/122, České Budějovice
Uchovávejte v suchu a temnu. Datum minimální trvanlivosti vždy uvedeno na obale.
Gruzínská, jemně pikantní aromatická směs na dušené a pečené maso, grilované kuře nebo šašlik, vhodná do masových směsí.
Složení: česnek, koriandr, celer, pískavice, petržel list, kopr, paprika sladká, paprika ostrá, sůl (max. 18%)
Tip na recept najdete níže
Vaše hodnocení nelze odeslat
Nahlásit komentář
Zpráva odeslána
Váš podnět nelze odeslat
Napište svůj názor
Zkontrolovat před odesláním
Vaši recenzi nelze odeslat