- Na skladě
Čarodějka
436 Kořenící směsiTato univerzální kořenící směs "Čarodějka" je tajným klíčem k přeměně každodenních jídel na kouzelné hostiny. Ať už se rozhodnete pro grilování, rožnění nebo pečení, s touto směsí dostane každý druh masa výjimečnou chuť. Přidejte ji do minutek, omáček nebo gulášů a sledujte, jak běžná jídla ožívají bohatými tóny a hloubkou chuti.
Složení: česnek, koriandr, paprika, hořčice, pepř, kmín, kurkuma, zázvor, skořice, chilli, majoránka, máta, cibule, sezam, len, kmín římský, hřebíček, muškátový květ, cukr, fenykl, celerový list, sůl (max. 23%)
Více informací1. recept
Kuřecí kousky "Čarodějka"
Náročnost: střední
Doba přípravy: 45 minut
Ingredience:
- 500 g kuřecích prsou nebo stehen, nakrájených na kousky
- 1 lžíce kořenící směsi Čarodějka
- 1 lžíce olivového oleje
- Sůl podle chuti (pamatujte, směs už sůl obsahuje)
- Čerstvé bylinky pro ozdobu
Postup:
- Kuřecí kousky osolte a důkladně obalte kořenící směsí Čarodějka.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a kuřecí kousky na něm zprudka opečte ze všech stran.
- Pokračujte v pečení na mírném ohni, dokud kuřecí není dobře propečené, asi 15 minut.
- Před podáváním nechte maso chvíli odpočinout a pak posypte čerstvými bylinkami.
2. recept
Pečené brambory s Čarodějkou
Náročnost: snadná
Doba přípravy: 1 hodina 10 minut
Ingredience:
- 6 středních brambor, oloupaných a nakrájených na kousky
- 1 lžíce kořenící směsi Čarodějka
- 3 lžíce olivového oleje
- Sůl podle chuti (pamatujte, směs už sůl obsahuje)
Postup:
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Brambory obalte kořenící směsí Čarodějka a olivovým olejem a rozložte je na plech s pečicím papírem.
- Pečte v troubě do zlatova a křupava, asi 1 hodinu, občas brambory promíchejte.
- Před podáváním je můžete ještě lehce osolit podle chuti.
3. Recept
Grilovaný celý rybí filet s Čarodějkou
Náročnost: vysoká
Doba přípravy: 1 hodina + příprava a odpočinek
Ingredience:
- 1 celý filet z lososa nebo jiné velké ryby (asi 1-1,5 kg)
- 3 lžíce směsi koření Čarodějka
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 bio citron, nakrájený na tenké plátky
- Čerstvé bylinky (např. kopr, petržel), pro garniš
- Sůl dle chuti
Postup:
- Rybí filet důkladně omyjte a osušte papírovými ručníky.
- Rybí filet z obou stran potřete olivovým olejem a rovnoměrně posypte směsí koření Čarodějka.
- Rybu nechte v chladu marinovat asi 30 minut.
- Gril předehřejte na střední až vysokou teplotu.
- Při grilování rybu kladte na mřížku kůží dolů a pokryjte vrch ryby plátky citronu a bylinkami.
- Grilujte rybu podle tloušťky filetu, asi 15-20 minut nebo dokud maso není opékané a snadno se odděluje vidličkou.
- Před podáváním nechejte rybu několik minut odpočinout.
- Podávejte s čerstvými bylinkami a plátky citronu pro další dochucení.
2 VARIANTY BALENÍ:
Ekonomické (odměrky):
Odměrky s kořením Vám nasypeme do papírového sáčku, jak byste dostali koření na trhu. Sáček bude označen nálepkou s názvem koření. Vaše koření po doručení doporučujeme přesypat do kořenky nebo uzavíratelné dózy, aby neztrácelo na kvalitě. Tato možnost se doporučuje pro doplnění domácích zásob.
Dárkové balení (doypack):
Koření Vám zašleme v dárkovém znovuuzavíratelném doypack sáčku s průhledným okénkem. Sáček vypadá moc pěkně, navíc v něm Vaše koření vydrží dlouho čerstvé a voňavé. Sáček lze opakovaně dosypávat. Tuto možnost volte, pokud nemáte k dispozici jiné uzavíratelné uskladnění koření nebo jej chcete věnovat jako dárek.
Za výrobek odpovídá: Rosmarinus s. r. o., Rudolfovská 422/122, České Budějovice
Uchovávejte v suchu a temnu. Datum minimální trvanlivosti vždy uvedeno na obale.