Jalovec celý

420 Jednodruhové koření
39,00 Kč
39,00 Kč

Jalovec celý je aromatické koření s jemně sladkou, lehce borovicovou chutí, které dodá vašim pokrmům unikátní hloubku a vůni. Je ideální pro přípravu zvěřiny, vepřového masa, marinád, omáček a kyselého zelí. Jalovec se často používá také při nakládání masa nebo zeleniny, kde dodává příjemnou kořenitou chuť. Toto koření je nezbytnou součástí každé kuchyně, která si cení tradičních chutí s nádechem lesní svěžesti. Přidejte celý jalovec do své kuchyně a pozvedněte své recepty na novou úroveň.

Více informací
Množství
Počet
5+ položek skladem

Dostupná doprava
  • GLS Parcel Shop Zdarma
  • Do 1 - 3 pracovních dní

  • GLS doručení na adresu Zdarma
  • Do 1 - 3 pracovních dní

  • Zásilkovna Zdarma
  • Do 1 - 3 pracovních dní

  • PPL Parcelshop Zdarma
  • Do 1 - 3 pracovních dní

  • PPL doručení na adresu Zdarma
  • Do 1 - 3 pracovních dní

  • Osobní odběr - Rosmarinus, Soukenická 41, Český Krumlov Zdarma
  • Do 1 - 3 pracovních dní

  • Osobní odběr - Rosmarinus, Husova 61, Vlachovo Březí Zdarma
  • Do 1 - 3 pracovních dní

  • Osobní odběr - Jeronýmova 3, Č. Budějovice (není možná dobírka) Zdarma
  • Do 3 - 5 pracovních dní

Jsem Bohyně roll-on ZDARMA od 2 800 Kč

Dušená zvěřina s jalovcem

Ingredience:

  • 800 g zvěřiny (např. srnčí, jelení nebo kančí)
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 4 stroužky česneku
  • 5-6 celých kuliček jalovce
  • 5-6 celých kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička tymiánu
  • 250 ml červeného vína
  • 500 ml vývaru (hovězí nebo zeleninový)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Zvěřinu nakrájejte na větší kostky a ochuťte solí a pepřem. V hlubokém hrnci rozpalte olivový olej a maso zprudka opečte ze všech stran dohněda. Poté maso vyjměte z hrnce a dejte stranou.

  2. Do stejného hrnce přidejte nakrájenou cibuli, mrkev a česnek a restujte, dokud cibule nezměkne a lehce nezhnědne.

  3. Přidejte celé kuličky jalovce, nové koření, bobkový list a tymián. Krátce orestujte, aby se koření uvolnilo.

  4. Do hrnce vraťte opečenou zvěřinu a vše zalijte červeným vínem. Nechte chvíli povařit, aby se víno odpařilo a zredukovalo.

  5. Přidejte vývar, přikryjte poklicí a nechte vše pomalu dusit na mírném ohni asi 1,5 až 2 hodiny, nebo dokud maso nezměkne.

  6. Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit trochou mouky rozmíchané ve vodě. Na závěr dochuťte solí a pepřem podle chuti.

2 VARIANTY BALENÍ:

Ekonomické (odměrky):

Odměrky s kořením Vám nasypeme do papírového sáčku, jak byste dostali koření na trhu. Sáček bude označen nálepkou s názvem koření. Vaše koření po doručení doporučujeme přesypat do kořenky nebo uzavíratelné dózy, aby neztrácelo na kvalitě. Tato možnost se doporučuje pro doplnění domácích zásob.

Dárkové balení (doypack):

Koření Vám zašleme v dárkovém znovuuzavíratelném doypack sáčku s průhledným okénkem. Sáček vypadá moc pěkně, navíc v něm Vaše koření vydrží dlouho čerstvé a voňavé. Sáček lze opakovaně dosypávat. Tuto možnost volte, pokud nemáte k dispozici jiné uzavíratelné uskladnění koření nebo jej chcete věnovat jako dárek.

Komentáře (0)

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

4 dalších produktů ve stejné kategorii: