- Na skladě
Jalovec celý
420 Jednodruhové kořeníJalovec celý je aromatické koření s jemně sladkou, lehce borovicovou chutí, které dodá vašim pokrmům unikátní hloubku a vůni. Je ideální pro přípravu zvěřiny, vepřového masa, marinád, omáček a kyselého zelí. Jalovec se často používá také při nakládání masa nebo zeleniny, kde dodává příjemnou kořenitou chuť. Toto koření je nezbytnou součástí každé kuchyně, která si cení tradičních chutí s nádechem lesní svěžesti. Přidejte celý jalovec do své kuchyně a pozvedněte své recepty na novou úroveň.
Více informacíDušená zvěřina s jalovcem
Ingredience:
- 800 g zvěřiny (např. srnčí, jelení nebo kančí)
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 4 stroužky česneku
- 5-6 celých kuliček jalovce
- 5-6 celých kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- 1 lžička tymiánu
- 250 ml červeného vína
- 500 ml vývaru (hovězí nebo zeleninový)
- 3 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
-
Zvěřinu nakrájejte na větší kostky a ochuťte solí a pepřem. V hlubokém hrnci rozpalte olivový olej a maso zprudka opečte ze všech stran dohněda. Poté maso vyjměte z hrnce a dejte stranou.
-
Do stejného hrnce přidejte nakrájenou cibuli, mrkev a česnek a restujte, dokud cibule nezměkne a lehce nezhnědne.
-
Přidejte celé kuličky jalovce, nové koření, bobkový list a tymián. Krátce orestujte, aby se koření uvolnilo.
-
Do hrnce vraťte opečenou zvěřinu a vše zalijte červeným vínem. Nechte chvíli povařit, aby se víno odpařilo a zredukovalo.
-
Přidejte vývar, přikryjte poklicí a nechte vše pomalu dusit na mírném ohni asi 1,5 až 2 hodiny, nebo dokud maso nezměkne.
-
Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit trochou mouky rozmíchané ve vodě. Na závěr dochuťte solí a pepřem podle chuti.
2 VARIANTY BALENÍ:
Ekonomické (odměrky):
Odměrky s kořením Vám nasypeme do papírového sáčku, jak byste dostali koření na trhu. Sáček bude označen nálepkou s názvem koření. Vaše koření po doručení doporučujeme přesypat do kořenky nebo uzavíratelné dózy, aby neztrácelo na kvalitě. Tato možnost se doporučuje pro doplnění domácích zásob.
Dárkové balení (doypack):
Koření Vám zašleme v dárkovém znovuuzavíratelném doypack sáčku s průhledným okénkem. Sáček vypadá moc pěkně, navíc v něm Vaše koření vydrží dlouho čerstvé a voňavé. Sáček lze opakovaně dosypávat. Tuto možnost volte, pokud nemáte k dispozici jiné uzavíratelné uskladnění koření nebo jej chcete věnovat jako dárek.