- skladem
Krumlovský poklad
49 Kořenící směsiKrumlovský poklad představuje kulinářský triumf v jednom sáčku. S touto špičkovou směsí se vaše maso, ryby nebo zelenina promění v pokrm s bohatou a vyváženou chutí, která zaujme každého gurmána. Oblíbenost tohoto koření je dána jeho schopností oživit i nejskromnější jídla, čímž získalo statut nejpoužívanějšího koření ve spoustě kuchyní.
Složení: mořská sůl max. 30%, cibule, pepř, chilli drcené, saturejka, pískavice, vitamin B1
Více informací1. Recept
Pomalu pečená krkovička s Krumlovským pokladem
Náročnost: střední
Doba přípravy: 8 hodin
Ingredience:
- 1,5 kg vepřové krkovičky
- 1 lžíce Krumlovského pokladu
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 cibule, nakrájené na větší kousky
- 4 stroužky česneku, rozdrcené
- 250 ml tmavého piva
Postup:
- Krkovičku důkladně potřete směsí Krumlovského pokladu a nechte alespoň hodinu odležet v chladničce.
- V hlubokém pekáči rozehřejte olivový olej a zpěňte na něm cibuli s česnekem.
- Vložte maso do pekáče a přidejte pivo. Pekáč pevně přikryjte alobalem.
- Pomalu pečte v troubě předehřáté na 150°C asi 6 hodin, dokud maso nebude křehké.
- Ke konci pečení odstraňte alobal, zvyšte teplotu na 200°C a dopečte dozlatova.
- Před podáváním nechte maso odpočinout a podávejte s bramborovou kaší nebo pečenými bramborami.
2. Recept
Kuřecí prsa na medu a Krumlovském pokladu
Náročnost: snadná
Doba přípravy: 40 minut
Ingredience:
- 4 kuřecí prsa bez kůže
- 1 lžíce Krumlovského pokladu
- 2 lžíce tekutého medu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce olivového oleje
Postup:
- V misce smíchejte med, sójovou omáčku, hořčici a Krumlovský poklad.
- Kuřecí prsa potřete připravenou marinádou a nechte alespoň 30 minut odležet.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a kuřecí prsa na něm z obou stran rychle opečte.
- Pak snižte teplotu a prsa dopečte pod pokličkou, dokud nebudou uvnitř šťavnatá a zlatavá.
- Před podáváním nechte kuřecí prsa krátce odpočinout.
- Podávejte s rýží nebo salátem z čerstvé zeleniny.
2 VARIANTY BALENÍ:
Ekonomické (odměrky):
Odměrky s kořením Vám nasypeme do papírového sáčku, jak byste dostali koření na trhu. Sáček bude označen nálepkou s názvem koření. Vaše koření po doručení doporučujeme přesypat do kořenky nebo uzavíratelné dózy, aby neztrácelo na kvalitě. Tato možnost se doporučuje pro doplnění domácích zásob.
Dárkové balení (doypack):
Koření Vám zašleme v dárkovém znovuuzavíratelném doypack sáčku s průhledným okénkem. Sáček vypadá moc pěkně, navíc v něm Vaše koření vydrží dlouho čerstvé a voňavé. Sáček lze opakovaně dosypávat. Tuto možnost volte, pokud nemáte k dispozici jiné uzavíratelné uskladnění koření nebo jej chcete věnovat jako dárek.
Za výrobek odpovídá: Rosmarinus s. r. o., Rudolfovská 422/122, České Budějovice
Uchovávejte v suchu a temnu. Datum minimální trvanlivosti vždy uvedeno na obale.