Bohyně ZDARMA od 2 800 Kč
Aroma kámen

Aroma kámen

O aromalampě a jejím využití jsme již psali v předchozím článku. Nyní se budeme věnovat Aroma kameni a jeho využití.

Výroba

Aroma kámen je tvořen svojí specifickou keramikou, vypálen v peci za vysoké teploty. A opatřen nátěrem vlastní receptury, díky níž je kámen nasákavý a porézní. Tato kombinace nátěru a keramiky vytváří dokonalou dvojici v postupném uvolňování esenciálních olejů. Tato receptura je pouze naše, tento kámen můžete zakoupit pouze v našich prodejnách či na eshopu.

Využití

Kámen je výborný nejen jako dekorace a na provonění prostoru, ale hlavně v této době a v období rým a nachlazení jako léčebný prostředek.

Při rýmě nakapejte Eukalyptus, dejte na noční stolek nebo blízko sebe nebo dětiček a do půl hodinky se krásně uvolní dutiny. Při horečkách je vhodný Les nebo Borovice. Uvolnění a relax poskytne Levandule, Meduňka nebo Dobrou noc. Dezinfekci vzduchu zajistí citrusy a Tea Tree. Na zlepšení nálady a lepší koncentraci, při bolestech kloubů použijte jednoznačně Litseu Cubebu. Při migrénách Grapefruit, při nízkém tlaku Rozmarýn, při vysokém Levanduli, menopauzu ulehčí Geránium. Další a mnohem víc najdete v článku Oleje a vosky do aromalampy, nebo přímo u olejů, na naší stránce www.rosmarinus.eu

Nebojte se experimentovat a věřit vašim pocitům, váš limbický systém vám vždy věrohodně napoví, jaký olej je zrovna teď ten správný. Když přijdete do našich obchůdků, můžete si oleje ovonět a zjistit tak, který vám nejvíce voní či který zrovna potřebujete

Skvělé je na něm to, že nic nehoří, nenachází se v něm horká tekutina, tudíš se nemusíte bát, dát ho do pokojíčku k dětem, či k nezbedným domácím mazlíčkům.

Použití

Na kámen nakapejte 3-5 kapek libovolného esenciálního oleje. Počet kapek volte vždy podle velikosti místnosti - velký prostor snese i 15 kapek, nakapaných na dvakrát. Nechte první vrstvu nejprve plně zaschnout a až po té, nakapejte druhou.

Po vsáknutí oleje do kamene se bude vůně postupně uvolňovat po dobu 2-3 týdnů. Záleží na typu vůně, některé vám vydrží i měsíc. Jiné, jako jsou např. citrusy, ty jsou těkavější, nevydrží na kameni tak dlouho. Časem si určíte četnost a počet kapek sami, jak Vám bude vyhovovat, jak to sami budete cítit.

Kámen lze překapat jiným libovolným olejíčkem, oleje se vzájemně nemísí, ale překrývají se. Ale vždy by se mělo nechat mezi různými vůněmi alespoň dvou až třítýdenní rozestup.

Samotný kámen, pokapaný olejem, můžete vložit do skříně mezi oblečení. Kámen Vám prádlo provoní oblíbenou vůní. Pokud zvolíte například Litseu Cubebu, Tea Tree nebo některý z citrusů, prádlo se navíc bude dezinfikovat. Tuto vlastnost našich olejů oceníte obzvlášť při vložení kamene do sezónních peřin v prádelníku.

Péče

Kámen neumývejte, pouze ho pomocí štětečku, jemné suché prachovky oprašujte nebo jednou za čas ofoukněte. Takto udržovaný Vám vydrží dlouhá léta.

Pokud doma máte nějaký esenciální olej, od jiné firmy, můžete ho také použít. Jen každý olej má trošku jiné složení. Raději ho nejdříve zkuste ze spodu kamene, ať si případně nezničíte celý kámen. Uvidíte, zda se olej krásně vsákne, neucpe póry na kameni a nezůstane po něm mastná skvrna. Pak ho též můžete používat.

Kámen je tedy skvělý pomocník obzvlášť v aromaterapii a tím, že se o něj nemusíte starat, vám i šetří čas. Máme velké množství krásných barev, každý si každý vybere ten svůj, nebo se hodí, jako krásný a užitečný dárek.

Všechny komentáře

Napsat komentář