Bohyně ZDARMA od 2 800 Kč
Oleje a vosky do aromalampy

Oleje a vosky do aromalampy

Aromalampa patří bezpochyby do našich domovů. Dává nám pocit čistého a voňavého domova. Pomůže nám navodit atmosféru, ale dokonce nám může pomoci, když jsme nemocní či jen nachlazení.

Aromaterapie doslova znamená „léčbu pomocí vůní“. Je složen ze dvou slov: „aroma“ – vůně a „terapie“ – léčba.

Aromalampa má spousty nesporných výhod a stovky různých náplní, kterými můžete Vaší aromalampu nevšedně rozvonět.

Esenciální oleje

Těmi prvními náplněmi jsou esenciální oleje. Esenciální oleje můžeme použít jak do aromalampy, tak do našeho Aroma kamene. O Aroma kameni budeme psát zase příště. Je to jednoduché, nádobku naplníte vodou a nakapete pár kapek Vašeho vybraného esenciálního oleje. Během pár minut Vám provoní celou místnost.

Je neuvěřitelné, jak si můžete hrát s danou příležitostí. Když chcete navodit romantickou atmosféru, skvěle se k tomu hodí např. naše vůně Smyslnost, Královna noci či Bohyně. Bohyně je naše nejprodávanější vůně, můžete ji použít i jako osobní parfém na zápěstí.

Když se potřebujete soustředit, pomůžou Vám k tomu citrusové vůně. Např. Citrón, osvěžuje mysl, neutralizuje pachy v místnosti a je insekticidní. Grapefruit osvěžuje tělo i mysl, revitalizuje, pomáhá při častých migrénách a také neutralizuje pachy. Naše nejprodávanější je Litsea Cubeba ta je antidepresivní, dodává energii, napomáhá koncentraci a je dokonce i afrodiziakální.

Jednou z nejdůležitějších vlastností olejů, jsou jejich hojivé účinky. Při kašli, určitě sáhněte po Mateřídoušce, Tymiánu či Borovici. Šalvěj je dobrá na odhlenění organismu. Při rýmě si nakapejte Eukalyptus, Jedli nebo pro děti se nejlépe hodí Rozmarýn. Bergamot podpora hojení, snižuje horečku, tiší bolest a posiluje nervy.

Výčet účinků a druhů esenciálních olejů je dlouhý. Určitě ještě musím zmínit důležitý olej Antistress, který pomáhá při vypjatých a stresových situacích, dokonce si jej můžete kápnout i na zápěstí, ať jej máte stále při sobě. Meduňka či levandule se výborně hodí do dětského pokojíčku, před spaním. Meduňka zklidňuje mysl, pomáhá při nespavosti a neklidu. Levandule také pomáhá ke zklidnění mysli, ale ještě obnovuje naději, pomáhá při bolesti hlavy a nespavosti. Tea tree dezinfikuje vzduch, pomáhá při hojení a má další nesporné výhody. Další a mnohem víc najdete přímo u olejů, na naší stránce www.rosmarinus.eu.

O dalším využití esenciálních olejů, nejen do aromalampy či aroma kamene, se dozvíte v samostatném článku, který pro Vás připravujeme.

Vosky do aromalampy

Jako další náplň do aromalampy se dají použít vosky.

Naše vosky mají 8% esenciálního oleje, to znamená, že krásně provoní celou místnost během chviličky a celý byt během pár minut. Není tak nutné, mít zapálenou svíčku celé hodiny, ale jen pár minut. Aromalampu tak nemusíte mít celou dobu na očích, ale jen po těch pár minut. Vosk chladne velmi rychle, takže ani zde se nemusíte bát, že by se o něj mohlo dítě či domácí mazlíček popálit.

Vosky máme ve spoustě vůní, kde si zaručeně vybere každý.

Aromalampa má i své nevýhody.

První je, bezpochyby, oheň. Když zapálíme svíčku v aromalampě, musíme ji hlídat. Nejenže se v ní nachází otevřený oheň, ale celá aromalampa se rozehřeje a může napáchat škody i na nábytku. A dále se v ní nachází horká tekutina. Bohužel už od přírody máme dáno, že nás oheň fascinuje. Proto by se neměl nechávat v místnosti s dětmi a nebo mazlíčky, které by oheň lákal.

Druhou nevýhodou je, že se špatně koriguje intenzita vůně. Odhadnout, aby místnost či celý byt byl rovnoměrně a jemně provoněn, to chce opravdu um.

Pro tyto případy, máme v naší nabídce Aroma kameny. Kde se nemusí hlídat plamen ani teplota aromalampy či intenzita. Skvěle se hodí do dětského pokoje, či do domácnosti, kde se nacházejí domácí mazlíčci, kde se nemůže zamezit přístupu k lampě, ale i do celého bytu, jako estetický a užitečný doplněk.

Já používám aromalampu příležitostně, když potřebuji rychle provonět místnost od nežádoucích pachů, jako např. po vaření. Nebo když čekám návštěvu, abych navodila příjemnou společenskou, čistou atmosféru. Nebo k okamžité navození romantiky. A pak mám aroma kameny, které mi průběžně ovoňují celý byt.

O Aroma kamenech zase příště, pokud jste nedočkaví, na našem facebooku, na našich internetových stránkách a nebo na našich pobočkách se dozvíte daleko více.

Všechny komentáře

  1. Marie Svobodová

    Dobrý den,moc prosím o radu.Jaky vybrat olejicek pro pejska na dýchání, má zuzenou tracheu.Moc předem děkuji za radu Svobodová

Napsat komentář